Hopp til innhold

Treg start for Magnus i Your Next Move

Den nydelige spillehallen Grand Chess Tour spilles i under turneringene i Leuven
Foto: Grand Chess Tour‏@GrandChessTour på Twitter

Magnus er ute i ilden igjen. Denne gang spiller han hurtig- og lynsjakk i Leuven i Belgia. Turneringa heter Your Next Move og det ble spilt tre runder hurtigsjakk onsdag. Dette følges opp med tre runder torsdag, og tre runder fredag - noe som danner opptakten for å kåre en sammenlagtvinner søndag basert på 9 runder med hurtigsjakk og 18 runder med lynsjakk slik det også ble spilt i Paris. Magnus fikk ikke brikkene ordentlig til å gli første spilledag. Noe skurrer fortsatt. Riktignok slo han Aronian, etter en kjempetabbe fra armeneren der Magnus fikk inn en fiks kombinasjon som danner rammen for dagens diagram, men han imponerte knapt noen i Belgia med spillet sitt.

Til turneringa i Leuven har det kommet til mye friskt blod. Vi legger spesielt merke til at Kramnik, Aronian og friske Ian Nepomniachtchi stiller på startstreken i tillegg til den eksentriske sjakkelskeren Ivanchuk og sirkusartisten Jobava. Men Jobava sin magi fungerer dessverre ikke på 2700+ motstand. Han står med 0 av 3 mulig i de tre første rundene. I tredje runde gikk Jobava berserk mot uberegnelige Ivanchuk. Jobava kastet kjøkkenvasken og alt av gryter og lokk han kunne finne - rett mot Ivanchuk og boom, boom, booom så forsvant offiserene til Jobava og han sto naken tilbake. En lett seier for Ivanchuk, som ikke taper mot kaféspill. Giri mot Aronian var også et ellevilt parti som bør sees. Snakk om gjørmebryting. I det hele tatt så har det vært mye kampsjakk og fattige 3 remiser på 15 oppgjør så langt - taler sitt tydelige språk om sprek sjakk.

Men det er Magnus vi følger, Magnus vi ønsker på topp og Magnus som er det store spenningsmomentet i Leuven. I Paris vippen pendelen riktig vei etter at Magnus var i ingenmannsland. Han har nå fått kontakt med kart og kompass og er på rett vei ut av landskapet ser det ut til. Det går oppover, men farene truer... Vil stigningen fortsatte? Eller vil det bli tøft i løpet av disse 27 partiene? Vi får se. I tredje runde fikk han et alvorlig varselskudd for baugen. Wesley So var fornøyd med remis med de svarte brikkene mot verdensmesteren, som til slutt begynte å ta store sjanser ved å svekke egen kongestilling. Magnus mistet isen han har i magen gjennom hele karrieren, og svekket egen struktur til det ugjenkjennelige, og så havarerte skuta. Seier for Wesley So som regelrett nedspilte verdensmesteren. Dermed leder So alene med 2.5 av 3 mulige i Leuven. Ian Nepomniachtch og Maxim Vachier-Lagrave ligger på de to neste plassene med 2 poeng hver, mens Magnus er del av et kobbel på 50% score etter seier mot Aronian, remis mot Ivanchuk og tap for Wesley So på første spilledag. Vi ønsker han lykke til videre.

 

Magnus trekker med hvit og vinner mot Aronian:

Publisert Kategorier Sjakkspalte

Om Admin

Sven Wisløff Nilssen er født i Oslo i 1969, men bor nå i Tromsø. Han ble visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. Har vært to ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag en avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *