Hopp til innhold

Hammer og Simen på topp blant fem menn i delt ledelse

Simen Agdestein er i fint driv under NM - han har vunnet begge sine to hvitpartier
Foto: Anniken Vestby

Landsturneringen i sjakk fikk til slutt 606 deltakere i Stavanger og det kjempes beinhardt om Norgesmestertittelen og kongepokalen i Eliteklassen - som spilles med totalt 24 deltakere. Av disse må de fire stormestrene i feltet ha et klart favorittstempel når vi går inn i femte runde tirsdag. Av disse er det Simen Agdestein som har imponert meg mest så langt. Agdestein har vunnet to strøkne hvitpartier og med svart mot Jon Ludvig Hammer spilte Simen et sterkt svartparti med kreativt spill der han aldri var truet. Ingen av våre to store sjakkstormestre - etter esset Magnus Carlsen - vant dermed dette prestisjeoppgjøret og mesterskapet er dermed fortsatt helt åpent. Allikevel er det Simen og Hammer som fører an, da de har møtt hverandre allerede, mens eventuelle utfordrere trolig må opp mot både Agdestein og Hammer. Det kan bli tøft.

Førsteplassen etter fire runder er femdelt mellom stormestrene Hammer, Agdestein, Urkedal, Lie og IM Johan-Sebastian Christiansen som alle ligger på 3 av 4 mulige. Frode Urkedal skal opp mot Hammer i femte runde med hvit, og han har som Agdestein vunnet alle hvitpartiene sine så langt og spilt remiser med svart. En sterk seier for Urkedal var seieren mot IM Lars Oskar Hauge i 3. runde der han risikerte noe og i et svært komplisert oppgjør viste det seg at den tryggeste kongestillingen vant til slutt. Simen Agdestein har slått Lasse Løvik og Vegard Koi Gandsrud med hvit og skal opp mot GM Kjetil A. Lie med hvite brikker på tirsdag i nok et spennende oppgjør. Bak disse fem jager Aryan Tari, som er tapsfri så langt, men som har tre remiser på stripe. FM Johannes Haug og IM Frode Elsness er de to siste med 2.5 av 4 og særlig Johannes Haug har imponert mot meget sterk motstand så langt. Prestasjonsratingen hans er på hele 2604 og Nordstrandspilleren viser seg frem på en svært fordelaktig måte også rent sjakklig med mye godt spill. En spennende start å følge der.

Benjamin Arvola er en blek skygge av seg selv. Det er fascinerende hvordan form, flyt, selvtillit og psyke henger sammen med gode resultater. Arvola er helt avhengig av at regnemusklene henger med - og under NM har den sviktet han så langt. Unge Benjamin Haldorsen er blant hele ni spillere med 50% så langt, og han er en start jeg følger spesielt med på, fordi han spiller en spenstig og publikumsvennlig form for sjakk. Tapet hans kom mot Aryan Tari alt i første runde, men etter det har poengene trillet inn. At det har vært mye god kamp i NM er det ingen tvil om - her kjempes det til siste stund. Det gjør det også i de andre klassene der det skal kåres en offisiell Norgesmester - klassene Senior, Junior, Kadett, Lilleputt og Miniputt. Det er godt å se at det i disse klassene er mange spillere utenfor Østlandet som kjemper om en NM-tittel - for i Eliten er det virkelig total Oslo-dominans i skrivende stund og vi vil jo gjerne ha god sjakk i hele landet. Du kan følge resultatene, finne partier og tabeller hos Turneringsservice

 

Her er tredjerundeoppgjøret mellom Stuvik Holm og Hammer:

Publisert Kategorier Sjakkspalte

Om Admin

Sven Wisløff Nilssen er født i Oslo i 1969, men bor nå i Tromsø. Han ble visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. Har vært to ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag en avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *