Hopp til innhold

Joachim Solberg sviger pisken i Knut Bøckmans Pinsecup 2017

Anatoly Karpov og Knut Bøckman fra OSS sin jubileumsturnering
Foto: Fra OSS 100-årsjubileumsturnering i 1984  |  Øystein Brekke

Knut Bøckman var en stor skikkelse i Oslo Schakselskap der han i en mannsalder før sin død i 2008 - 76 år gammel. Bøchman var en bastion som holdt veggene på plass i "Selskapet", og de gamle traverne ble holdt i ørene, mens Bøckman tradisjonen tro oppvartet nye talenter og fortalte gamle historier. Han ble født i Tromsø, men levde sitt voksne liv i Oslo der han først var redaktør for Morgenbladet og der han i mange år skrev en sjakkspalte hver onsdag og lørdag i Aftenposten. Han hadde sterk mesterstyrke og levde og åndet for den romantiske stilen over sjakkbrettet. Spilte en av ungdommene i OSS et offer i den romantiske ånd - kan du være sikker på at kombinasjonen havnet i Aftenpostens sjakkspalte! Bøckman sto også bak en rekke Norgesbesøk av store mestre slik som Anatoly Karpov som kom til klubbens 100-års jubileumsturnering i 1984. Bøckman er trolig OSS sin største ildsjel og hans gode penn er sagnomsust. Han skrev blant annet sjakkboka "Kongenes spill og spillets konger" fra 1996.

Denne langhelga spilles Knut Bøckmans Pinsecup 2017 i Oslo Schackselskaps lokaler i Bogstadveien i Oslo. Turneringen er sterkt besatt med IM Frode Elsness og IM Atle Grønn som trekkplastre og sterke folk som FM Andreas Tryggestad og FM Ward Al-Tarbosh på startstreken. Når fem runder er spilt står det 4 mann på 4/5 mulige, det er CM Joachim Solberg, FM Andreas Tryggestad, Francisco Silva Gonzalez og IM Frode Elsness. Sjakkbloggeren Joachim Solberg ligger altså i tet og det blir spennende å følge han helt inn i mål på mandag.

Joachim Solberg er en svært habil nettspiller med bullet som spesialitet - og der han har slått en så sterk kar som Fabiano Caruana. I lynsjakk har han i et 3-minuttersparti nedsablet selveste Hikaru Nakamura etter mye godt spill og det bor mye god sjakk i Joachim på sitt beste. Allikevel er det som sjakk-kjenner, sjakkelsker og sjakkentusiast de fleste kjenner Solberg. Han spiller ofte, og mye, og han elsker å både prate og skrive om sjakk. Hans begeistring for Anatoly Karpov og sjakk med en rød tråd i er viden kjent og svært få nordmenn følger internasjonal sjakk så tett som Joachim Solberg. Hans kunnskaper om sjakk er det elitenivå over, men i klassisk sjakk har han ikke fått de samme resultatene som i nettlyn der stormestrene får pryl. Et naturlig mål for Solberg videre er FM-tittelen - vi ønsker han lykke til med det prosjektet.

Her er en flott avslutning fra partiet Nordquelle vs. Solberg, Bøchmans Pinsecup 2017:

Publisert Kategorier Sjakkspalte

Om Admin

Sven Wisløff Nilssen er født i Oslo i 1969, men bor nå i Tromsø. Han ble visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. Har vært to ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag en avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *