Hopp til innhold

Nordnorsk mesterskap 2017 med Benjamin Arvola som storfavoritt

Benjamin Arvola under Eliteserien 2016-17 der han tok et IM-napp
Foto: Anniken Vestby

FM Benjamin Arvola blir utnevnt til internasjonal mester (IM) i sjakk ved første og beste anledning under neste FIDE-møte og i pinsehelga spiller han om sin andre nordnorske mestertittel i Tromsø under NNM i sjakk. Det deltar hele 68 spillere i mesterskapet og det spilles sjakk i fire ulike klasser. I mesterskapsklassen deltar det 14 mann - og de største favorittene er, ved siden av storfavoritt Arvola, Pål Røyset som har 7 NNM-titler, Trond Romsdal med 5 NNM-titler, regjerende juniornorgesmester Endre Machlik og kadettmester Mads Vestby-Ellingsen samt Narviks Torben Sørås og Mikael Rølvåg. En dark horse i feltet er unge André Nielsen fra Alta. En spennende start som vi forventer oss mye av i årene som kommer – men kanskje kommer dette mesterskapet for tidlig på de to talentfulle 14-åringene Nielsen og Vestby-Ellingsen.

Regjerende mester er Benjamin Arvola - men i første runde hang han i tauene til Mikael Rølvåg og sto for å si det rett ut, til kliss tap. Med en tikkende klokke hos begge parter frem mot tidskontrollen ved trekk 40, og en spiller med stormesterstyrke på sitt beste på andre siden av bordet, var det dog ikke lett for Rølvåg å nedlegge og storviltet og til slutt fikk Arvola lurt den godeste Mikael opp i stry, ut på glattisen og ned på ratata! Ikke bare reddet Arvola seg fra tap - han smelte altså også til og vant like godt hele partiet! Dermed slapp Arvola med støkken og kanskje var det dette partiet som til syvende og sist vil bli utslagsgivende for Arvolas del. Hadde han tapt ville det vært full spenning i mesterskapet – men nå ser det lysere ut for Arvola som tross alt er ratet mer enn 200 elo-poeng over nestemann i feltet. Vi la for øvrig merke til at også Romsdal, Sørås, Vestby-Ellingsen og brødrene Endre- og Jon Machlik vant i førsterunden. Det spilles totalt seks runder med sjakk i Tromsø før en verdig vinner kåres på mandag.

Benjamin Arvola fullførte nylig IM-tittelen sin på Fagernes. Etter at han tok IM-napp, både i Eliteserien 2016-17 og i en turnering på Cuba, så kronet han verket med et GM-napp på Fagernes. Det blir med dette som nevnt en ny norsk IM-tittel på neste FIDE-møte. Benjamin Arvola kommer fra Kirkenes, men har bodd i Tromsø i en årrekke etter at han fullførte videregående skole på NTG under Simen Agdesteins vinger i Bærum. 24-åringen er kommunepolitiker i Tromsø der han ble valgt inn i bystyret ved siste valg for partiet SV. Han liker godt å spille fotball og har i det hele mange baller i lufta - allikevel satser han tungt på sjakken og forsøker å oppnå en stormestertittel innen de kommende årene. Det er et uttalt mål og hans ambisjoner det det ingenting å si på da de er både realistiske og storslåtte. Slikt liker vi.

 

Vi tar en titt på det dramatiske oppgjøret mellom Rølvåg og Arvola under NNM 2017:

Publisert Kategorier Sjakkspalte

Om Admin

Sven Wisløff Nilssen er født i Oslo i 1969, men bor nå i Tromsø. Han ble visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. Har vært to ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag en avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *